Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας από το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, παγκόσμια ημέρα γιορτής για την 3η Ηλικία, ο Δήμος Σπάρτης και το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας υλοποίησε τις εξής εκδηλώσεις:

Το πρωί, πλήθος μελών του Κ.Α.Π.Η. και μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π. παρευρέθησαν στο Αρχιερατικό μνημόσυνο των εκλιπόντων μελών του Κ.Α.Π.Η.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ επαίνεσε και συνεχάρη το Δήμο και το Ν.Π. για την πρωτοβουλία αυτή.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. και οι συγγενείς των εκλιπόντων μελών μετέβησαν στον καινούριο χώρο του Κ.Α.Π.Η. (Γκορτσολόγου 119) όπου προσεφέρθησαν καφές και αναψυκτικά.

Στις 6:30 μ.μ. έγιναν τα εγκαίνια του καινούριου χώρου του Κ.Α.Π.Η. και ο ποιμενάρχης μας κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ευλόγησε και άγιασε τον χώρο. Την κορδέλα των εγκαινίων την έκοψαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ και ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Πατσιλίβας Θέμης.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν αυτή της ανακύρηξης του Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ σε επίτιμο μέλος του Κ.Α.Π.Η.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π. κ. Θέμης Πατσιλίβας διάβασε το πρακτικό της απόφασης του Δ.Σ. και προσέφερε στον Μητροπολίτη κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ τιμητική πλακέτα λέγοντας «…πως η αδιάλειπτη φροντίδα του στο κοινωνικό και πνευματικό πεδίο, είναι φωτεινός οδηγός για όλους μας».

Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Ευάγγελος επανέλαβε την αμέριστη στήριξή του προς τις δομές της κοινωνικής προστασίας και απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς την διοίκηση και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν εκτός του Μητροπολίτη μας και της πολυμελούς ακολουθίας του, ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Τζανετέα, ο βουλευτής κ. Δαβάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαρουδάς, οι τ. δήμαρχοι κ. Πατσιλίβας και κ. Αργειτάκος, η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού κα Ορφανού, μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π. και πάνω από 350 μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι απηύθυναν χαιρετισμό με επαινετικά λόγια.

Από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ν.Π. κ. Θέμη Πατσιλίβα έγινε μια ιστορική αναδρομή για το Κ.Α.Π.Η. και αναφέρθησαν οι μελλοντικοί στόχοι του Ν.Π.

 

Στη συνέχεια γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας  με προσφορά φαγητού, ποτού, τραγουδιού και χορού έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Είχε προβλεφθεί η μίσθωση λεωφορείου για τη μεταφορά των μελών των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ Κ.Α.Π.Η. από Καστόρι, Σελλασία, Ξηροκάμπι και Λευκόχωμα.

Ο δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαλιώτης και το Δ.Σ. του Ν.Π. ευχαριστεί τα Μ.Μ.Ε., το κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών του κ. Σκιαδά για τη δωρεάν κατασκευή του δίσκου του μνημόσυνου, τον κ. Θεοδωρακάκο για την δωρεάν προσφορά 30 κιλών κρασιού.

Ευχαριστούμε το τμήμα και τον Διοικητή της Τροχαίας της Αστυνομίας Σπάρτης, τη δημοτική Αστυνομία και τον εντεταλμένο δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσαγγαρούλη Θεόδωρο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ απευθύνεται στα μέλη του Δ.Σ., στους υπαλλήλους και στους εθελοντές του Κ.Α.Π.Η.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. υγεία και αγάπη για να γιορτάζουμε κάθε χρόνο αυτή την ημέρα της 3ης Ηλικίας.