29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα

Σαββατοκύριακο με δράση στο Δήμο Σπάρτης

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και για 29η συνεχόμενη φορά θα πραγματοποιηθεί η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν 7:30 το πρωί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα με μοναδικό και κοινό στόχο για όλους να φθάσουν στη Σπάρτη, στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση του Νομικού προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί Τελετή Λήξης  της 29ης Σπαρτακιάδας στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης στις 20:00 με συναυλία, που θα δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης, προς τιμή των συμμετεχόντων ποδηλατών στη μεγάλη αυτή «ποδηλατική» γιορτή.

Η Τελετή Λήξης θα ολοκληρωθεί με την απονομή βραβείων και αναμνηστικών.

Σε περίπτωση ακατάλληλων για την περίσταση καιρικών συνθηκών, οι απονομές θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης.

Οι εκδηλώσεις για την 29η Σπαρτακιάδα θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 με τον καθιερωμένο παραδοσιακό ποδηλατικό αγώνα 21χλμ ατομικής χρονομέτρησης με αφετηρία στις 10:15π.μ. μπροστα από τα Γυμνάσια της Σπάρτης και τερματισμό την Τ. Κ. Ξηροκαμπίου.

Επιπλέον, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν στην Τ. Κ. Ξηροκαμπίου, από το Δήμο Σπάρτης σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου οι εξής εκδηλώσεις:

  • 9:30π.μ. Τέλεση Μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των ευεργετών της Δημοτικής Κοινότητας Φάριδος
  • 9:50π.μ. Ομιλία για το έργο των ευεργετών
  • 10:10π.μ. Αγώνας Δρόμου με τη συμμετοχή των παιδιών από τα σχολεία της Τ. Κ. Ξηροκαμπίου
  • 11:00π.μ. Ποδηλατικός Αγώνας του Σπαρτιατικού Συλλόγου  με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της περιοχής
  • 11:30 Απονομή επάθλων

Όλοι οι αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα αυτή, αποτελούν ελάχιστη έκφραση της οφειλόμενης ευγνωμοσύνης και τιμής, στους ανθρώπους που με αίσθημα φιλοπατρίας, αλληλεγγύης και με πνεύμα αγάπης, στήριξαν με τις πράξεις τους, τους ανθρώπους και τον τόπο τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ