Δημόσια διαβούλευση για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού έτους 2018 του Δήμου Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης στηρίζει τις διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου, καθώς αυτές αποτελούν το πλαίσιο της συμμετοχικής, συνεργατικής, δημοκρατικής και διαφανούς διοίκησης. Θεσμοθετεί ένα ανοικτό διάλογο μεταξύ Δήμου και πολιτών για τη συνδιαμόρφωση των κατευθύνσεων και του προγραμματικού σχεδιασμού του.

Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος για να προσδιοριστούν οι ανάγκες και να οριοθετηθούν οι προτεραιότητες για την περιοχή μας, μέσα στις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργούν τα τελευταία χρόνια, οι επαναλαμβανόμενες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων.

Στο πλαίσιο αυτό αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης και τίθενται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο  του Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων και το προσχέδιο Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, όπως αυτά συντάχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο έχει καταρτισθεί ύστερα από προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων αποτελεί τη βάση, αλλά και προϋπόθεση για την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Κορύφωση του κοινωνικού διαλόγου αποτελεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), στην οποία συμμετέχουν πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, ώστε να αξιολογήσουν τις προτάσεις που έχουν γίνει, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της διοίκησης.

Καλούμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες, να διατυπώσουν και να αποστείλουν τις απόψεις και προτάσεις τους στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

Η ευρύτατη συμμετοχή όλων θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, προκειμένου ο Δήμος Σπάρτης να προβεί -όπου κριθεί αναγκαίο- στις απαραίτητες τροποποιήσεις πριν την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ