δημος

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ

 

Στην υπογραφή κοινής διακήρυξης για τη δημιουργία οδικού άξονα που θα συνδέει τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Ηλεία, προχώρησε το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης-ημερίδας, που διεξήχθη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.

Στην εκδήλωση με θέμα «Δημιουργούμε το σταυροδρόμι της επιχειρηματικότητας» - Ο Αναπτυξιακός ρόλος της κατασκευής του δρόμου Λεύκτρο- Μεγαλόπολη- Αρχαία Ολυμπία, ο κ. Βακαλόπουλος αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή προοπτική που διανοίγεται για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, τονίζοντας ότι «Οι δρόμοι φέρνουν ανάπτυξη και αίρουν κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές αδικίες και αποκλεισμούς».

Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των μεγάλων οδικών έργων, υπενθυμίζοντας ότι με τους νέους οδικούς άξονες, οι πόλεις της Σπάρτης και της Μεγαλόπολης βγήκαν από την απομόνωση και πλέον αποτελούν τα δύο πλησιέστερα αστικά κέντρα της περιοχής, απέχοντας μόλις 20 λεπτά. 

Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή Σπάρτης έχει εξαρχής αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι θα επιδιωχθεί και η θεσμική υποστήριξη του εγχειρήματος μέσω ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Κάλεσε δε όλους τους συμμετέχοντες να ενώσουν δυνάμεις και να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις προς την κεντρική πολιτεία για την ευόδωσή του. «Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο», είπε σχετικά ο κ. Βακαλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι παρόντες και ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και βουλευτής, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης και πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο Συγκοινωνιολόγος, Διοικητής του Ιδρύματος Ευγενίδου και πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Ιωάννης Γκόλιας, οι οποίοι μαζί με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Κωνσταντίνο Μιχόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, θα απαρτίσουν την Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα έχει ως στόχο την προώθηση του εγχειρήματος.

 

  

Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 15:06

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση

    

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων),  στις 28-05-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30.

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

    

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής-Διαχειριστικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων),  στις 28-05-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00.

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

    

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής-Διαχειριστικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων),  στις 28-05-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 08:55.

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

    

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής-Διαχειριστικής Επιτροπής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων),  στις 28-05-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 08:50.

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, όπως παλιών επίπλων, στρωμάτων, κλαδιών, ή συσκευών, η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία στα τηλ. 2731023241 και 2731089300, όπου οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα ενημερώνουν για αντικείμενα που θέλουν να απορρίψουν, παρέχοντας τα στοιχεία τους, δηλαδή το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνση κατοικίας, το τηλέφωνό τους και το είδος/αντικείμενο-α που θέλουν να απορρίψουν.
  2. Η Υπηρεσία Καθαριότητας προχωρά στον σχετικό προγραμματισμό και επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους ενδιαφερόμενους για να τους ενημερώσει για το ΠΟΥ και ΠΟΤΕ θα βγάλουν τα ογκώδη αντικείμενα που θέλουν να απορρίψουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:     ΔΕΝ βγάζουμε τα αντικείμενα που θέλουμε να πετάξουμε.

ΠΡΩΤΑ επικοινωνούμε με την Υπηρεσία Καθαριότητας και ακολουθούμε τις οδηγίες της.

Καθαρή πόλη σημαίνει Πολιτισμός. Κρατούμε την πόλη μας καθαρή. Ενημερώνουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας. Σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και τον εαυτό μας.

 

Ο Δήμος Σπάρτης στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Παλαιολογείων 2024, πρόκειται να αναθέσει την προμήθεια ενός δίσκου μνημόσυνου για 150 άτομα με τα αντίστοιχα  ατομικά προσκομίδια και τα είδη σερβιρίσματος μιας χρήσης (CPV 15812000-3).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς να καταθέσουν  την προσφορά τους, ιδιοχείρως ή με συστημένη επιστολή ή με ιδιωτικό ταχυδρομείο (courier) ή με E-mail (ψηφιακά υπογεγραμμένη),  στην Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης έως την 24η Μαΐου 2024, ημέρα  Παρασκευή και ώρα 13.00 στο Πρωτόκολλο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης στην Μαγούλα, ΤΚ 23100.

 

Διαβάστε αναλυτικά την Πρόσκληση εδώ.

 

Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 09:02

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση

    

    Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων),  στις 21-05-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30.

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

Σελίδα 1 από 482