δημος
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 14:53

Δελτίο τύπου

Το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης υλοποιεί στις 16 Δεκεμβρίου 2017, Ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 μ.μ., ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση με θέμα:

«Σχολική και ενδοοικογενειακή βία – ανάλυση των φαινομένων - συζήτηση»

Στην ημερίδα αυτή, θα μιλήσουν επιστήμονες ψυχικής υγείας, κοινωνικής προστασίας και νομικής επιστήμης.

Τόπος υλοποίησης, η αίθουσα του Σαϊνοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, Κλεομβρότου 16, όροφος Α.

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς φορείς του Δήμου Σπάρτης, καθώς και όλους τους δημότες, να παρακολουθήσουν τον τρόπο διαχείρισης του φαινομένου που είναι η αιτία εκφύλισης της οικογενειακής, σχολικής και κοινωνικής συνοχής.

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Πατσιλίβας Θεμιστοκλής

Από την Δ/νση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Σπάρτης ανακοινώνεται ότι για την ανανέωση αλλά και για την έκδοση των νέων Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2017  ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 26η  Οκτωβρίου 2017 και λήξη η 30η Νοεμβρίου 2017.

 

Δικαιούχοι είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται , οι ίδιοι ή μέσω νομίμου  εκπροσώπου στην Υπηρεσία μας ή στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης Δελτίου μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 και για όσο χρονικό διάστημα από το επόμενο έτος (2018) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση του.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

1. Γνωμάτευση αρμοδίου οργάνου για την αναπηρία

2. Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας

3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 για την ακριβή διεύθυνση του τόπου διαμονής.

4. 2 ή 3 φωτογραφίες κατά περίπτωση

5. Βιβλιάριο υγείας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Σπάρτης.

1 ΚΕΠ  (0209) ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ 85-87 27313-61600

2 ΚΕΠ (0563) ΜΥΣΤΡΑ ΜΥΣΤΡΑ 27310-89370

3 ΚΕΠ (0808)ΦΑΡΙΔΟΣ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ 27310-35388

4 ΚΕΠ (0797)ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΟ 27313-61012

5 ΚΕΠ((0438)ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ ΣΕΛΛΑΣΙΑ 27310-94194

6 ΚΕΠ(0561)ΘΕΡΑΠΝΩΝ ΓΚΟΡΙΤΣΑ 27310-74560

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΛΙΩΤΗΣ

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Θέλω από καρδιάς να σας συγχαρώ, που στις πανελλήνιες εξετάσεις κερδίσατε μία μεγάλη μάχη της ζωής σας, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τον επιτυχή αγώνα, που έδωσαν από κοινού.

Η επιτυχία σας αποτελεί δικαίωση των κόπων και της προσπάθειας που κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η είσοδος σας στην ακαδημαϊκή κοινότητα θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές και θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσετε τη γνώση, να ζήσετε νέες εμπειρίες και να αποκτήσετε τα κατάλληλα εφόδια, για να κτίσετε το δικό σας μέλλον αλλά και το μέλλον του τόπου μας.

Επίσης, εύχομαι καλή τύχη σε όλους εσάς, που ενώ, δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό στις εξετάσεις, δεν καταφέρατε να πραγματώσετε το μέγιστο των προσδοκιών σας. Θέλω να σας επισημάνω  ότι αυτή είναι μία από τις πολλές δοκιμασίες και ταυτόχρονα ευκαιρίες, που θα συναντήσετε στη ζωή σας για να αξιοποιήσετε τις ξεχωριστές ικανότητες και τα ταλέντα, που έχει ο καθένας σας και να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας.

Εύχομαι ολόψυχα ο νέος αγώνας, που ξεκινάτε όλες και όλοι σας να είναι δημιουργικός και να στεφθεί από επιτυχία, πάνω απ’ όλα όμως να έχετε υγεία και δύναμη να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες, που θα συναντήσετε στο διάβα σας.

Τέλος, θέλω να καλωσορίσω στη φιλόξενη πόλη μας τους επιτυχόντες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Τμήματος Νοσηλευτικής και του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και του ΤΕΙ Πελοποννήσου του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ. Ε.

Να είναι σίγουροι οι ίδιοι και οι γονείς τους ότι το επίπεδο των σπουδών τους, αλλά και η ποιότητα της ζωής τους στην πόλη μας θα ικανοποιήσουν απόλυτα τις ανάγκες και τις προσδοκίες.

 

Με εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Σπάρτης

 

Ευάγγελος Βαλιώτης

Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης, που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Ιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού.

Το πρόγραμμα εορτής έχει ως εξής:

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 23 Αυγούστου και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της ιεράς εικόνας στο χώρο του κοιμητηρίου και τέλεση τρισάγιου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Στη λιτάνευση της εικόνας θα προπορεύεται η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.

Το πρωί της εορτής, Πέμπτη 24 Αυγούστου, θα τελεστεί θεία λειτουργία.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ο Δήμος Σπάρτης κατανοώντας την επιδείνωση της καθημερινότητας που επέφερε η οικονομική κρίση και για την ανακούφιση των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη, συνεχίζει την δωρεάν διανομή φρούτων 20 τόνων ροδάκινων από τον Συνεταιρισμό  ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ .

Οι ποσότητες αυτές θα διατεθούν βάση του άρθρου 10 της αρ. 2339/77269/17-7-2017 απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Δικαιούχοι κοινωνικού παντοπωλείου, ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (TEBA/FEAD,)πολύτεκνοι γονείς, παιδικές κατασκηνώσεις, γονείς τριών προστατευόμενων τέκνων ).

Η διανομή για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ και κοινωνικού παντοπωλείου θα γίνει Τετάρτη 2/08/2017 Πέμπτη 3/08/2017 και Παρασκευή 4/08/2017 από τις 10:00- 13:00 στην διεύθυνση Ευαγγελιστρίας 93 πλησίον ΚΕΠ.
Επίσης θα γίνει διανομή στους ωφελούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Σπάρτης από Τρίτη 1/08/2017 έως Πέμπτη 3/08/2017 στις κατά τόπου Δημοτικές Ενότητες .

Οι ωφελούμενοι παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευσή τους καθώς θα τηρηθούν αυστηρά οι καθορισμένες ώρες διανομής.

Κατά την προσέλευσή τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιδείξουν το   ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ.

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν οι δικαιούχοι ,οι αδιάθετες ποσότητες θα διανεμηθούν σε κοινωνικές δομές του εταίρου Δήμου Σπάρτης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης, συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματός του ως εξής:

 • 9 έως 23 Ιουνίου: Ιαματικά Λουτρά της Αιδηψού για 200 μέλη του Κ.Α.Π.Η.
 • 3 έως 5 Ιουλίου: Τριήμερο στην ΠΑΡΟ και την ΑΝΤΙΠΑΡΟ για 50 μέλη του Κ.Α.Π.Η

Απ’ τα νησιά αυτά απεκόμισαν όλοι τις καλύτερες προσωπικές εντυπώσεις.

 • Από 19 Ιουλίου: θαλάσσια μπάνια στο Μαυροβούνι Γυθείου. 285 μέλη του Κ.Α.Π.Η. από τη Σπάρτη, αλλά και από τα χωριά του Δήμου μας απολαμβάνουν θαλάσσια λουτρά. ( Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Βαλιώτη Ευάγγελου, αλλά και του Δ.Σ. του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, για ισότιμη φροντίδα των δημοτών σε Σπάρτη και χωριά.)
 • 12 Αυγούστου:  μέλη του Κ.Α.Π.Η. είναι προσκεκλημένα στη συναυλία που θα γίνει στην Αγόριανη της ΔΕ Πελλάνας, με πρωταγωνιστές το «δικό μας» Σπύρο  Κουτσοβασίλη και την παρέα του.
 • 21 Αυγούστου:  μέλη του Κ.Α.Π.Η. θα πάνε μονοήμερη εκδρομή στη Ναύπακτο και θα επισκεφθούν τα μοναστήρια της περιοχής (Τρίκορφο - του Αγίου Αυγουστίνου & Σεραφείμ του Σαρώφ, Παναγία Βαρνάκοβα, Μεταμόρφωση του Σωτήρος).
 • 1-6  Σεπτεμβρίου: όσα μέλη επιθυμούν, θα μεταβούν για μια εβδομάδα στη Βουλγαρία.

Έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα που προβλέπει επίσκεψη στα Οχυρά του Ρούπελ, στο Σαντάνσκι, στη Σόφια, στο Μοναστήρι Ριλά, στη Φιλιππούπολη, στο Μπάτσκοβο, στις Σέρρες, στη           Θεσσαλονίκη, στο ΔΙΟΝ Πιερρίας και στο Λιτόχωρο Πιερρίας.

 • 25 Σεπτεμβρίου: έχει προγραμματιστεί εκδρομή στην ΟΛΥΜΠΙΑ και στην ευρύτερη περιοχή.
 • Το τελευταίο τετράμηνο του 2017, θα γίνουν οι εξής ενημερωτικές εκδηλώσεις:

α) 11 Σεπτεμβρίου: Θέμα: «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα»

β) 11 Οκτωβρίου: Θέμα: «Αυτισμός – Μια Αναπτυξιακή Διαταραχή της Εποχής μας»

γ) 15 Νοεμβρίου: Θέμα: « Βία στα Σχολεία & Ενδοοικογενειακή Βία»

δ) 11 Δεκεμβρίου: Θέμα: « Εμβολιασμοί – Οφέλη & Κίνδυνοι»

 

Δράσεις  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Κ.Α.Π.Η. Καστορείου:

 • Καταγραφή της προφορικής ιστορίας στα χωριά του Βόρειου Ταϋγέτου κατά το 21ο αιώνα σε συνεργασία με τη διευθύντρια του ΓΑΚ κ. ΓΑΒΑΛΑ ΠΕΠΗ.
 • 12 Ιουλίου: παρουσίαση στους δημότες της περιοχής των «Βόρειων Δήμων» του ντοκιμαντέρ «ο Mανάβης» της παλιάς εποχής, που στα χωριά και τους ανθρώπους τους, προσέφερε όλες τις υπηρεσίες και κάλυπτε όλες τις ανάγκες τους στα ορεινά χωριά, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το έργο προέβαλε αφιλοκερδώς το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π. Πολιτισμού του Δήμου, Γεωργιάδης Βασίλειος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Την ηχητική κάλυψη ανέλαβε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Περιβολιών, κ. Κουρεμπής Γεώργιος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κος Πατσιλίβας Θεμιστοκλής, η κα Κώνστα Αντωνία, ο κος Τσίπουρας Κωνσταντίνος και μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τον Εμπορικό Σύλλογο «Ο ΚΑΣΤΩΡ», το  Σύλλογο Φίλων Βουνού Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ» και την Κινηματογραφική Λέσχη «Ρόδον».

 • 18 Ιουλίου: Ομιλία από μια ομάδα διακεκριμένων γιατρών της πλαστικής – επανορθωτικής χειρουργικής για τις παθήσεις του δέρματος, και ειδικά του «Mελανώματος». Επακολούθησε κλινική εξέταση σε 77 συνδημότες, όπου και εδόθησαν οδηγίες.

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π., κος Πατσιλίβας Θέμης και κα Κώνστα Αντωνία, ιατρός πνευμονολόγος, ο σύμβουλος κος Τσίπουρας Κωνσταντίνος και πλήθος δημοτών.

 

 

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.

 

Πατσιλίβας Θεμιστοκλής

 

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης θα διοργανώσουν σε συνεργασία με το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. την 31η Διεθνή Αθλητική Συνάντηση Κλασικού Αθλητισμού των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας -Κύπρου κατηγορία Παίδων -Κορασίδων .
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, στις 2 και 3 Αυγούστου 2017 .Οι ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες το αθλητικό αυτό διήμερο θα είναι 9:00-12:00 και 16:00-21:00 .
Σας περιμένουμε όλους στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης να παρακολουθήσετε αυτό το αθλητικό διήμερο και να εμψυχώσετε τους αθλητές και τις αθλήτριες .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ   ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο , την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, ώρα 21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Είναι μία εκδήλωση του Δήμου Σπάρτης σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικά  αριστουργήματα της μουσικής σκηνής ταξιδεύοντας με  τον R. Wagner, L. Brouwer και τον Δημήτρη Μηνακάκη.

Τα έργα θα παρουσιαστούν, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη(Μαέστρος).

Μαζί με την ορχήστρα θα εμφανιστούν οι Σολίστ:

1. Κιθάρα: Ηλίας Μαστοράκης

R. Wangner, “Τανχώυζερ” Εισαγωγή

L. Brouwer, Κοντσέρτο «Ελεγειακό για Κιθάρα και Ορχήστρα, Tranquillo, Interlude, Finale

2. Soprano: Λυδία Ζερβάνου, Mezzo Soprano: Σοφία Καπετανάκου, Baritono: Αρκάδιος Ρακόπουλος

Δημήτρης Μηνακάκης

«Οι γειτονιές του κόσμου», Ποίηση Γ. Ρίτσος

Βραδιάζει νωρίς

Όνειρο

Βασισμένη πολιτεία

Να λείπεις

Θυμούνται οι γειτονιές

Πολλά χέρια

Ο άνεμος

Οι γειτονιές θυμούνται

Δοξασμένη Πολιτεία

Ποιος είπε πως δεν αγαπήσαμε τη ζωή

Σφυρίζει ο άνεμος

Είναι μεγάλος τούτος ο άνεμος

«Έτσι μου στάθηκε ο Ταύγετος», ποίηση Ν. Βρεττάκος

Σας περιμένουμε όλους για μια υπέροχη, μοναδική βραδιά!!!

 

ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Baritono)

Ο Αρκάδιος Ρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Mελέτησε αρχικά κλασσικό τραγούδι με την Ε.Τσακίρη (Ωδείο Μουσική Σπουδή) και τη Δ.Καλαφάτη (Ωδείο Αθηνών). Απέκτησε δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο στο ωδείο Ατενέουμ με καθηγήτρια τη Μαρίνα Κρίλοβιτς. Μελετά ανώτερα θεωρητικά και αποκτά πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας στο ωδείο Δημήτρης Μητρόπουλος, με καθηγητή τον συνθέτη και συγγραφέα Ανδρέα Καρμπόνε. Μέσα στην πορεία του έχει συναντήσει σημαντικούς καλλιτέχνες και μαθήτευσε δίπλα στους Ρενάτο Μπρουζόν, Ζοζέ Βαν Νταμ, Κ.Πασχάλη, Β.Νικολαίδη, Β.Χατζησίμο, Χέλμουτ Ρίλινγκ. Έχει ερμνηνεύσει ρόλους όπως Φίγκαρο, Παπαγκένο, Ντον Τζοβάννι, Κόμης (Γάμοι του Φίγκαρο), Φάλκε, Νταντίνι, Τζ.Ζερμόν, Σεΐχης (Κουρσάρος Βέρντι), Ζμιρνώφ (Η Αρκούδα, Γουόλτον), Σίλβιο, Εσκαμίγιο, Ορέστης (Ιφιγένεια εν Ταύροις), Genio del'anello (Αλαντίν, Νίνο Ρότα). 'Εχει τραγουδήσει  στα Κάρμινα Μπουράνα, σε ορατόρια των Περκολέζι, Σ.Σάνς, αλλά και ανατρεπτικά έργα όπως τη διασκευή «Γιά σου Αΐντα» ή τον ρόλο του “Πολυτάλαντου” στον Ορφέα στον Άδη. Θα συνεργαστεί με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο, την ΕΡΤ και άλλους οργανισμούς όπως την Όπερα του Νόυκελν στο Βερολίνο.

 

 

Λυδία Ζερβάνου (Soprano)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία σπούδασε πιάνο και βιολοντσέλο. Ξεκίνησε τραγούδι με τον Γιώργο Ζερβάνο και συνεχίζει μέχρι σήμερα με την Μάρθα Αράπη. Έχει αποφοιτήσει με διακρίσεις από το Crane School of Music at SUNY Potsdam, USA, το Ωδείο Κλασσικής & Σύγχρονης Μουσικής και το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Υπήρξε υπότροφος του  Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (2007-10) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση (2011-12). Ως βιολοντσελίστα συνεργάστηκε με πολυάριθμα επαγγελματικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο τραγούδι έχει συμπράξει επανειλλημένα ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους και πρώτες εκτελέσεις έργων με το Crane School of Music Opera Ensemble, τις Όπερες των Ζητιάνων, τη Neuköllner Oper, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, την Alltagsoper-Berlin, και την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Έχει παρουσιάσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ελβετία και στην Αμερική. Είναι η συγγραφέας του πρώτου βιβλίου πάνω στην προφορά της ελληνικής γλώσσας και στο ελληνικό κλασικό φωνητικό ρεπερτόριο για ξένους ερμηνευτές Singing in Greek: A Guide to Greek Lyric Diction & Vocal Repertoire (Rowman & Littlefield, ©2015).

 

 

ΣΟΦΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΥ (Mezzo Soprano)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μονωδία με υποτροφία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας,με τη Μαρια Θωμά, ' όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο.Συνέχισε στην Αθήνα με την Δέσποινα Καλαφάτη.

Παρακολούθησε σεμινάρια ερμηνείας στην Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία, με την Ks Olivejra Miljakovic, την Regine Crespin, την Julia Hamari και τον Φραγκίσκο Βουτσίνο.  Τον Ιούλιο του 2000 εγκαταστάθηκε στο Μόναχο, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τον διεθνούς φήμης Ks Josef Metternich και στη συνέχεια με τη καθηγήτρια της  Ακαδημίας του Μονάχου, Marilyn Schmiege.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τους Σολίστ της Πάτρας (Saulius Sondeckis), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας, το Διεθνές Θρησκευτικό Φεστιβάλ της Πάτμου, την Όπερα Δωματίου Αθηνών,αλλά και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή, πρωτοεμφανίστηκε το 1997, ως μέλος του πρώτου Όπερα Στούντιο στην "Όπερα του Ζητιάνου", σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη.Εμφανίστηκε έκτοτε επί σειρά ετών σε παραγωγές της όπως La Cenerentola,Mahagonny,Madama Butterfly,Orfee aux enfers,Carmen,Hansel and Gretel, Εύθυμη Χήρα, Τραβιάτα κ.ά).

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ρόλους όπως Dorabella, Sesto, Romeo, Suzuki, Carmen, Charlotte, τους περισσότερους εκ των οποιων έχει ερμηνεύσει στη σκηνή.

Έχει ηχογραφήσει για το  Γ' πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στο Μόναχο,εμφανίστηκε σε σημαντικές αίθουσες(Gasteig Black Box,Kleiner Konzertsaal,Lenbachhaus),τραγουδώντας σε πολυάριθμα ρεσιτάλ ενώ συνεργάστηκε τακτικά με ορχήστρες όπως η Daimler-Chrysler Orchester Munchen, οι Hassler Consort και η Munster Orchester Ingolstadt. Συνεργάστηκε επίσης με την όπερα της Pasinger Fabrik,το Freies Landes Theater Bayern και το Internationales Festival auf Gut Immling,σε ορατόρια,,παραγωγές όπερας και σύγχρονης μουσικής.

Από το 2005 δραστηριοποείται στην διδασκαλία Μονωδίας στα Δημοτικά Ωδεία Αργυρούπολης και Αμαρουσίου, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, και επί του παρόντος, στο Εθνικό και Ελληνικό Ωδείο. Είναι υπεύθυνη καθηγήτρια Μονωδίας του διεθνούς Στούντιο Όπερας OperaLab που εδρεύει στο Αμβούργο.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του σωματείου των Μονωδών της ΕΛΣ και είναι πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Μελοδράματος-Οπερέτας.

 

 

Ηλίας Μαστοράκης (Σολίστ)

Ο Ηλίας Μαστοράκης είναι αριστούχος μαθητής της Α΄ Λυκείου του Ελληνογαλλικού Σχολείου  «Ευγένιος Ντελακρουά». Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη με καθηγητή το Βασίλειο Μαστοράκη και πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα και Α Βραβείο σε ηλικία 14 ετών. Απέσπασε το Α΄ Βραβείο στον 36ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό Κιθάρας «Φίλωνας» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του «Ωδείου Αθηνών». Ερμηνείες του έχουν μεταδοθεί από την Ελληνική Τηλεόραση.

Παράλληλα με τη μουσική, τρέφει μεγάλη αγάπη στον αθλητισμό. Το 2013 έλαβε το 1ο DAN από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε. Έχει κατακτήσει δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα και έχει  κληθεί στην Εθνική Ελλάδος Παίδων στο συγκεκριμένο άθλημα.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 08:56

Δελτίο τύπου

Το Δημοτικό Συμβούλιο  Δήμου Σπάρτης κατόπιν ομόφωνης απόφασής του  θα συνεδριάσει   για πρώτη φορά  στην ιστορική έδρα  του Δήμου μας  το Μυστρά.

Η συνεδρίαση θα γίνει  στις 24-07-2017  στο χώρο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ).

Σε αυτό το συμβούλιο  θα γίνει και η βράβευση των πρωτευσάντων  μαθητών–τριών  στις Πανελλήνιες  2016-2017.

 

Σπάρτη    18-07 - 2017

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Σπυρίδων Μοιράγιας

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 13:47

Δελτίο τύπου

Ο Δήμος Σπάρτης  ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται  από την  Πέμπτη 29/06/2017 έως και την Κυριακή 02/07/2017 θα έχει ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση του κοινού.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν ανοιχτές για τους πολίτες οι αίθουσες:

 

 • ΚΑΠΗ Σπάρτης , οδός Γκορτσολόγου 119, τηλ 2731081229 (από 10:00 το πρωί  έως 8:00 το βράδυ)
 • Δημαρχιακού μεγάρου Σπάρτης, στην κεντρική πλατεία (από 9.30΄π.μ. έως 18.00΄μ.μ.)
 • Γραφείων του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου  Σπάρτης (πρώην ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας), Δωριέων 11 (από 9.30΄π.μ. έως 18.00΄μ.μ.)

 

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις (φαινόμενα θερμοπληξίας κ.α.)καλούνται οι πολίτες να ακολουθήσουν τις κάτωθι οδηγίες αυτοπροστασίας:

 

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Aν έχετε νεογνά βρέφη

 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ.
 • Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

 

Aν έχετε ηλικιωμένους

 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

 

Επισημαίνουμε ότι ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα προστατευτικά μέτρα ενόψει του καύσωνα  έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.sparti.gov.gr

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σελίδα 1 από 148
Ο Δήμος Σπάρτης θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες, να προσαρμόσει τον ιστότοπό του στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις του. Πατώντας «Ενημερώθηκα» δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγχώριο δίκαιο και την Πολιτική μας για τα Cookies. Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των cookies και να μας πείτε αν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν στη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Συγκατάθεσης για τα Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies και παρόμοιων τεχνολογιών ανατρέξτε στην Πολιτική για τα Cookies.