δημος

 

Ο Δήμος Σπάρτης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΟΨΕΩΝ 2ου ΚΑΙ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.

Η ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι η 04-10-2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Ο αριθμός του έργου είναι: 183285

 

Περίληψη Διακήρυξης

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ Δ.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 650.000,00 € με Φ.Π.Α.

Η ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι η 04-10-2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Ο αριθμός του έργου είναι: 183286.

 

Περίληψη διακήρυξης

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 14:58

Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση

 

    Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την 21-09-2021 ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 19:30 

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 14:30

Rapid tests το Σάββατο 18/9

 

 

O Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι τo Σάββατο 18/09/2021 από τις 9:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για τον έλεγχο ανίχνευσης Covid-19 στο χώρο του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Δήμου Σπάρτης, οδός Ευαγγελιστρίας 93 (πλησίον ΚΕΠ).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τηΔευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα δωρεάν rapidtest πραγματοποιούνται μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες με τη δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης από το GOV.GR. ενώ στους μη εμβολιασμένους θα πραγματοποιούνται rapidtest ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ GOV.GR.

                                         

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΖΑΧΑΡΑΚΗ –ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 14:27

Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση

 

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την 22-09-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα έναρξης 19:30. 

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 14:17

Τα Special Olympics Hellas στη Βαμβακού

 

 

Τα Special Olympics Hellas στηΒαμβακού,

στο πλαίσιο του εγχειρήματος VamvakouRevival

και του Αναπτυξιακού Προγράμματος,

 με τη συνεργασία του Δήμου Σπάρτης!

 

Αθήνα, 17/09/2021

 

Τα SpecialOlympicsHellas εστιάζοντας ακούραστα στην αποστολή τους να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ζωής στους αθλητές τους, θα επισκεφθούν τη Βαμβακού από τις 17 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του εγχειρήματος VamvakouRevival.

Μέσα από το Πρόγραμμα των Οικογενειών, 20 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους γονείς τους από τα SpecialOlympicsHellas θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα Ρούγα του χωριού της Βαμβακούς και θα συμμετέχουν σε καινοτόμες εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Πεζοπορία, ποδηλασία με ηλεκτρικά ποδήλατα, αισθητηριακό εργαστήριο με πειράματα, μουσικές εμπειρίες και αθλητικές εκδηλώσεις είναι μερικές μόνο από τις βιωματικές δράσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος οι αθλητές των SpecialOlympicsHellasκατά την παραμονή τους στη Βαμβακού.

Το VamvakouRevivalείναι το μοναδικό στο είδος του εγχείρημα υψίστης σημασίας στον τομέα της αποκέντρωσης και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Ίδρυμα, ορμώμενο από το γεγονός ότι η Βαμβακού είναι τόπος καταγωγής του Ιδρυτή του, Σταύρου Νιάρχου, αλλά και διαπιστώνοντας τις φυγόκεντρες τάσεις των κατοίκων του προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναβίωσης της περιοχής σε επίπεδο τουριστικό, επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό. Κύριος στόχος του η προσέλκυση νέων ανθρώπων, για να χτίσουν τη ζωή τους εκεί, η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης και η επιστροφή των κατοίκων που στο παρελθόν αποφάσισαν να φύγουν.

ΤαSpecialOlympicsHellas, η δράση των οποίων, επίσης, υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αναγνωρίζοντας πλήρως τον σημαντικό ρόλο των συνεργειών, αποφασίζουν να βιώσουν, με την επίσκεψή τους στη Βαμβακού, αυτή τη νέα πραγματικότητα που το Ίδρυμα συμβάλλει τα μέγιστα για να δημιουργηθεί.

Η υποστήριξη των SpecialOlympicsHellas αλλά και η πρωτοβουλία VamvakouRevival αποτελούν ηχηρά παραδείγματα του ουσιαστικού ρόλου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην υποστήριξη της ελληνικής περιφέρειας σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό και η επίσκεψη των SpecialOlympicsHellas στη Βαμβακού δε θα μείνει μόνο στο επίπεδο της συγκεκριμένης εμπειρίας.

Την  Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:00π.μ., στον προαύλιο χώρο του Σχολείου της Βαμβακούς, τα SpecialOlympicsHellas και ο Δήμος Σπάρτης θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος. Σκοπός είναι να αναπτυχθούν αθλητικά προγράμματα και δράσεις στην περιοχή για άτομα με νοητική αναπηρία, να υποδεχθεί η Μεγάλη Οικογένεια των SpecialOlympicsHellas νέους αθλητές, στους οποίους και θα δοθεί η δυνατότητα να βιώσουν τα μοναδικά συναισθήματα της συμμετοχής, της ομαδικής προσπάθειας, της ένταξης και της αποδοχής.

Η ανάγκη για τη δημιουργία περισσότερων αθλητικών προγραμμάτων για τα άτομα με νοητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα, ώθησαν τα Special Olympics Hellas να συγκροτήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 13 περιφέρειες της χώρας, η υλοποίηση του οποίου γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Πρόεδρος των SpecialOlympicsHellas, Πρέσβυς ε.τ. κ.Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε σχετικά:

«Με την επίσκεψή τους στη Βαμβακού, θα δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές μας να μάθουν, να περιηγηθούν στην όμορφη ελληνική φύση, να διασκεδάσουν, να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες και να γνωρίσουν νέους τόπους και ανθρώπους. Θα δοθεί, όμως, και σ’ εμάς η σημαντική δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ακόμη τοπικό Πρόγραμμα, ανταποκρινόμενοι στις αδιαμφισβήτητες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, αν δεν υπήρχε η διαρκής και καθοριστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που καθημερινά επενδύει στις συνέργειες μεταξύ των φορέων και των πολιτών, καθώς και η ευαισθησία και η αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Πέτρου Δούκα, για να μπορέσουμε να συν-δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο.»

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας, δήλωσε τα εξής:

«Με μεγάλη μου χαρά ως Δήμαρχος Σπάρτης υπογράφω εδώ στη Βαμβακού με την οργάνωση «SpecialOlympicsHellas» αυτή τη συμφωνία στενής συνεργασίας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των SpecialOlympicsHellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξή του Προγράμματος αυτού σε 21 πόλεις της χώρας μας, σε βάθος τριετίας, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι δημότες της πόλης με νοητική αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γίνουν αθλητές των SpecialOlympics και να ανακαλύψουν τα αναρίθμητα οφέλη που τους προσφέρει ο αθλητισμός.

Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τοπικούς, περιφερειακούς, πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρέσβη φίλο Διονύσιο Κοδέλλα, Πρόεδρο της SpecialOlympicsHellas για την ωραία συνεργασία μας και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεχή στήριξη και χορηγίες του!»

Σημείωση για τους Συντάκτες:

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 33 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους και αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

 Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα SpecialOlympicsHellas ή να προγραμματίσετε συνάντηση με την Ομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βαμβακού, στις 17, 18, 19 Σεπτεμβρίου 2021, επικοινωνήστε με την κ. Κατερίνα Βέλλιου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας των SpecialOlympicsHellas: 2112011001, 6980762428, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης (Επιτροπή 1821) την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά θα πραγματοποιήσει εκδήλωση εν συνεχεία των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι μαθητές που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης – Επιτροπή του 1821, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί (β΄ μέρος) με την παρουσίαση βιβλίου του κ. Γιώργου Ν. Δερμάτη με τίτλο «Το Δεσποτάτο του Μυστρά – Μορέως και οι Απαρχές του Ελληνικού Κράτους 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821». Οι ομιλητές της παρουσίασης του βιβλίου θα είναι ο Λαοκράτης Βάσσης – Φιλόλογος/συγγραφέας και η Έλλη Δρούλια - Ιστορικός/Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

 

Η Συντονίστρια της «Επιτροπής 1821»
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού &Κοινωνικής Πολιτικής

Γεωργία Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου

 

Πρόσκληση

 

Ο Δήμος Σπάρτης (Επιτροπή 1821) σε συνεργασία με την κοινότητα Παρορίου σε συνέχεια των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στις Γυναίκες της Επανάστασης με θέμα: «Μνημονεύοντας και τραγουδώντας την ηρωίδα Σταυριάνα Σάββαινα από το Παρόρι της Σπάρτης».
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η ερευνήτρια Ιστορίας –Ενδυματολόγος, κα Νίκη Κούρταλη – Κούλη .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Παρόρι.

 


Η Συντονίστρια της «Επιτροπής 1821»
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού &Κοινωνικής Πολιτικής

 


Γεωργία Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου

 

Πρόσκληση

 

 

 

 

 
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 09:38

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Δήμου Σπάρτης

 

(Το ημερολόγιο θα ενημερώνεται διαρκώς με εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό , αυξάνουν την επισκεψιμότητα και ενισχύουν την επιχειρηματικότητα της πόλης μας)

 

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

 •  7:00 το απόγευμα, Εκδήλωση για το 1821 στο Παρόρι

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

 • 10:00 το πρωί , πρακτικό εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη στο αγρόκτημα Κοκκονού - Χριστοφοράκου στο 7ο χλμ. Σπάρτης-Χρυσάφων μετά το μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Θα περιλαμβάνει, ομιλία - εισαγωγή στην Φυσική Καλλιέργεια, τη Δημιουργία Φυσικών Αγροκτημάτων / Πράσινων χώρων με την μέθοδο των σβόλων — Οπωροφόρα Δέντρα και Κατασκευή σβόλων (πρακτικό εργαστήριο).

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

 •  5:00 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης θα αφιχθούν 40 ιστορικά αυτοκίνητα από την Ολλανδία 
 • 7:15 το απόγευμα στο Μυστρά (ΙΝΕΒΥΠ) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου (Γ΄ έκδ.) του Λάκωνα Γιώργου Ν. Δερμάτη, δρος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Louvain-la-Neuve, για το Δεσποτάτο του Μυστρά, με Ομιλητές τον Λαοκράτη ΒάσσηΦιλόλογο και συγγραφέας και την Έλλη Δρούλια, Ιστορικό και Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

 • Σπάρταθλον 
 • 9:30 το βράδυ, Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Σπάρτης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης 

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

 • Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου, Παρουσίαση της προόδου και της σπουδαιότητας των ανασκαφών στο μυκηναϊκό νεκροταφείο του Αγ. Βασιλείου στο Ξηροκάμπι.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

 • Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, Παρουσίαση της προόδου και της σπουδαιότητας των ανασκαφών στο μυκηναϊκό νεκροταφείο του Αγ. Βασιλείου στο Ξηροκάμπι.

Παρασκευή 01 και Σάββατο 02 Οκτωβρίου

 • Επιστημονικό Συμπόσιο στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά με τίτλο: «Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία στα χρόνια της Τουρκοκρατίας: Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό», έχοντας ως τιμώμενο πρόσωπο τον Σχολάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής της Κωνσταντινουπόλεως, κ. Δημήτριο Ζώτο. 

Σάββατο 02 Οκτωβρίου

 • Ποδηλατικός αγώνας «Σπαρτακιάδα 2021» 
 • 5:30 το απόγευμα, ICCGREECE,HELLENIC AMERICAN CHAMBER OF COMMERCE in NEW YORK,EKOME με τη στήριξη του Δήμου Σπάρτης, special international digital conference by HACC, ICC και ΕΚΟΜΕ, με θέμα: “HOLLYWOOD IN GREECE: GREECEASANINTERNATIONALFILMING & CINEMATOGRAPHY CENTER!” (πως θα γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο κέντρο κινηματογραφήσεων) 

Σάββατο 02 και Κυριακή 03 Οκτωβρίου

 • Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ”Byzantium and China: Relationships and Paralles” στο Μυστρά (Grand Palace Resort) στο οποίο θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές.

Κυριακή 03 έως Σάββατο 09 Οκτωβρίου,

 • το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Ι.Α.) διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «TourduPéloponnèse».

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα όπου η Δημοτική Αρχή θα υποδεχθεί τους αγωνιζόμενους. Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα εκκινήσουν από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη για να λάβουν μέρος σε ακόμη 4 ειδικές διαδρομές στην ορεινή Αρκαδία προς την Αρχαία Τεγέα με τελικό προορισμό το Ναύπλιο.

Τρίτη  05 Οκτωβρίου 

 • 1:00 το μεσημέρι, Εκδήλωση στον κεντρικό σταθμό του «Μετρό» Αθηνών στο Σύνταγμα, για τα εγκαίνια της καμπάνιας για την απόδοση τιμών στον Λεωνίδα, τους 300 και τους 700 Θεσπιείς! 

Τετάρτη  20 Οκτωβρίου 

 • Sparta Live!  webinar series programme - Professor Eric Robinson (Indiana University), Thermopylae and the Spartan Military Mystique 

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 

 • Sparta Live!  webinar series programme - Matt Thompson (University of Nottingham), Sparta’s Monumental Commemoration of the Persian Wars 

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 

 • 2ος υπερ-Μαραθώνιος «Βασιλιάς Λεωνίδας» Τρίπολη - Σπάρτη / 80 χλμ. 

Πέμπτη 04 Νοεμβρίου 

 • Sparta Live!  webinar series programme - Dr Olivier Gengler (Universität Tübingen), Spartan Women at the Eleusinion. In the footsteps of Michel Fourmont 

Παρασκευή 12 έως Κυριακή 14 Νοεμβρίου

 • Επίσκεψη Προέδρων, CEOs και ανώτατων αξιωματούχων κάποιων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα - Μέλη της ΕΑΣΕ - Ένωση Ανωτάτων Στελεχών επιχειρήσεων. Το βράδυ του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, ομιλία Δημάρχου Σπάρτης για την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

 • Sparta Live!  webinar series programme - Dr Florentia Fragkopoulou (Acropolis Museum), Ivory Seals at Orthia and Aetos: Ritual Employment at (Inter)Regional Sanctuaries

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

 • Sparta Live!  webinar series programme - Dr Florentia Fragkopoulou (Acropolis Museum), Ivory Seals at Orthia and Aetos: Ritual Employment at (Inter)Regional Sanctuaries

 

 

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 09:30

Στη Σπάρτη το ράλι ΑΝΤΙΚΑ WHEELS ON TOUR

 

Ο Δήμος Σπάρτης θα υποδεχθεί την Κυριακή 19/09/2021 τους συμμετέχοντες στο ράλι αντίκα με την επωνυμία WHEELS ON TOUR, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ολλανδία για ένα δεκαήμερο ταξίδι στην Πελοπόννησο. Τα πληρώματα θα υποδεχθεί το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

Στο ράλι συμμετέχουν 40 αυτοκίνητα – αντίκες (Porsche, Bentley, Mercedes, Jaguar, triumph, RollsRoyceκ.α), τα οποία οι Δημότες της Σπάρτης θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά καθώς θα παραμείνουν στην κεντρική πλατεία μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν το βράδυ της Κυριακής στη Σπάρτη και το επόμενο πρωί θα αναχωρήσουν για τη Μονεμβασιά.

Ο Δήμος Σπάρτης ανταποκρινόμενος στους διοργανωτές, θα παρέχει στα πληρώματα του ράλι κάθε δυνατή διευκόλυνση και θα φροντίσει ώστε οι επισκέπτες να φύγουν από τη Σπάρτη και τον Μυστρά με τις καλύτερες αναμνήσεις και να γίνουν «πρεσβευτές» του τόπου μας στη χώρα τους.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΖΑΧΑΡΑΚΗ –ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σελίδα 1 από 319
Ο Δήμος Σπάρτης θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες, να προσαρμόσει τον ιστότοπό του στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις του. Πατώντας «Ενημερώθηκα» δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγχώριο δίκαιο και την Πολιτική μας για τα Cookies. Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των cookies και να μας πείτε αν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν στη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Συγκατάθεσης για τα Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies και παρόμοιων τεχνολογιών ανατρέξτε στην Πολιτική για τα Cookies.